Gewichtsconsulente & Lifestylecoach 

          

HOE BELANGRIJK VIND JIJ JEZELF?

 

Elke zondag kan je op mijn blog een stukje lezen over kiezen voor jezelf, wel of geen keuze hebben en overtuigingen over jezelf. 

Het lijkt zo makkelijk. Ik stel je een vraag, jij geeft antwoord. Maar kan je dat nu ook? Op een schaal van 1 tot 10, hoe belangrijk zou jij jezelf vinden?

 Grote kans dat je ergens gemiddeld gaat zitten. "Ik ben toch niet beter dan de buurvrouw?" "Ik geef mezelf een 6, want ik ben wel voldoende, maar heb ook echt wel slechte eigenschappen!". Misschien, heel misschien geef je jezelf zelfs een onvoldoende, heb je ontzettend veel op jezelf aan te merken.

En misschien, misschien geef je jezelf wel een 10! Durf je dat? Durf je jezelf een 10 te geven?

Ik wel!

En ik ben van mening dat iedereen zichzelf een 10 zou mogen geven. Want ja, jij bént ook belangrijk! En voor jezelf zou je een dikke 10 mogen zijn. Je mág jezelf op nummer 1 zetten en je mág dingen kiezen omdat jíj je daar goed bij voelt. 

Is die 10 dan om te laten zien dat je de beste bent? Net zoals vroeger op school? JAZEKER! Want jij mag voor jezelf het beste zijn. En hopelijk heb je nog heel veel hele fijn mensen in je omgeving, maar jezelf heb je jouw hele leven bij je. Put yourself first, STRAAL! en maak bewuste keuzes. Is die 10 om te laten zien dat je beter bent dan de buurvrouw? Nee dát dan weer niet. Ik hoop dat je buurvrouw zichzelf ook een 10 geeft! Verdienen jullie namelijk allebei.

Vind je dat lastig? Wat ik overigens erg goed snap, ik kan heel makkelijk schrijven dat ik mezelf een 10 geef, in de praktijk zitten daar vaak wat haken en ogen aan. Maargoed, vind je dat lastig? Maak je qua voeding bijvoorbeeld keuzes omdat anderen dit van je verwachten? Of omdat de media dit zo verwoord? Dit in plaats van de keuzes die passen bij jóú en die goed zijn voor jóúw lichaam. Weet je niet hoe je dat kan veranderen? Ik kijk graag met je mee. Stuur me een berichtje en dan kijken we hoe we dit aan kunnen pakken!